HESSELDAL STUD

Situated near Copenhagen, in the northern part of Zealand

We look in the past to see the future !

 

About us/Om os

Stallions/Hingste* Colts/Unghingste* Mares/Avlshopper Fillies/Unghopper

Colorpalette/Farveboksen

Foals/Føl 2014* For sale/Til salg Summersale 2015 Links

KRISTOF V.D. BOLSTER


© Leontien Ruissen

Vi var meget stolte og glade, da det i maj 2004 lykkedes os at købe avlshingsten Kristof v.d. Bolster, som blev Hollandsk Champion i både 2001 og 2004.

At Kristof er dobbelt Hollandsk Champion siger alt om hans høje kvalitet. Han har også fået licens for livstid i Holland, bl.a. fordi hans afkom har gjort det utroligt godt rundt om på de hollandske udstillinger ... stort set alle afkom har fået præmie og han fik endda en mini, ung Champion ved showet i Heteren.

Beskrivelsen af Kristof's afkom var særdeles positiv; "føl af god type og med gode bevægelser; hingsten præger og forbedrer kvaliteten af sine afkom set i forhold til moderens kvaliteter".

Kristof er også far til den 97 cm store og i Holland godkendte avlshingst Okki v.d. Molendam.

Kristof blev premiehingst som 3 års i 1998 og er udstillet ved det årlige hollandske hingsteshow 5 gange siden da ... hver gang med 1. præmie. Han blev som nævnt Champion i 2001 og 2004 og da han sidst blev Champion fik han bl.a. følgende beskrivelse af de hollandske dommere; "He has a lot of stallion-expression, extra in front, best legs, fluent way of walk and extra trot, nice exalted, large and powerfull".

Kort oversat til dansk - han har bare det hele !!

Afstamningen fejler heller ikke noget.

Hans far er den berømte Adam v. Spuitjesdom, som er National Champion i Holland og tillige kendt for at slå igennem i flere led med afkom i specielle og spændende farver.

Felicia L.H. er Kroon-Preferent og tillige mor til Mathieu v.d. Bolster, som også er godkendt som avlshingst i Holland. Resten af Kristofs stamtræ tæller utallige Preferent, Kroon-Preferent- og Super-Preferent hopper og hingste.

Kristof har i Holland bedækket 51 hopper i 2002 og 45 hopper i 2003.

 

Det vakte iøvrigt nærmest et ramaskrig i Holland, da det blev kendt, at Kristof var solgt til udlandet ... hollænderne plejer nemlig ikke at sælge deres Champion hingste. Sælgeren blev kimet ned fra nær og fjern af hollandske hoppeejere, som ville sikre sig en bedækning ved Kristof, inden det var for sent.

Det var det nu alligevel, for Kristof var allerede på vej til Danmark ... til stor fremtidig glæde for dansk avl.

 

 

Copyright © Stutteri Hesseldal

Stutteri Hesseldal · Hesseldalsvej 4, Ganløse Hessel · DK-3660 Stenløse

Tel: +45 27285758 - email: info@stutteri-hesseldal.dk