HESSELDAL STUD

Situated near Copenhagen, in the northern part of Zealand

We look in the past to see the future !

 

About us/Om os

Stallions/Hingste* Colts/Unghingste* Mares/Avlshopper Fillies/Unghopper

Colorpalette/Farveboksen

Foals/Føl 2014* For sale/Til salg Summersale 2015 Links

EUROPEAN SHETLAND GAMES 2006


En forrygende weekend med meget tilfredsstillende resultater for de ponyer, som vi i marts måned valgte at tage med til Sverige.

Størst var selvfølgelig, at det var netop vores føl Hesseldals Gigolo, som søndag endte med at stå med palmerne og titel af International Champion Foal 2006 efter at være vurderet nøje af ikke mindre end 6 internationale dommere fra lige så mange forskellige nationer ... som en af vores mange gratulanter skrev "det er da "stort" at stå som opdrætter og ejer af Europas bedste føl 2006".

Ja, det er det :o)

Men vores andre ponyer gjorde det også rigtig flot.

Gigolos mor Ginna af Hola fik guldmedalje og stod som en meget flot nr. 2 efter Stuteri Hasselbos dejlige hoppe Ugglebackens Inja og før Stutteri Stjernens palominohoppe Shambles Ray of Sunshine, som jo er kåret i 1. klasse med 43 points. Det er dejligt at kunne konstatere, at en hoppe som Ginna, der laver det ene superføl efter det andet, også kan begå sig i showringen ... hun nyder det tydeligvis, så det er bestemt ikke sidste gang, at vi tager hende med på udstilling.

Asperas Erisort fik også guldmedalje og stod som en flot nr. 4 i et stærkt hold med danske Foula Faney som klassevinder. I samme hold gik Stutteri Stjernens hoppe Nanda v.st. Nederkoorn som nr. 7 med sølvmedalje - Nanda blev Overall Champion i 2004 og fik 24 points i Roskilde maj 2006 - samt Stutteri Veggerbys dejlige dunhoppe Rachel, som gik som nr. 9.

Monique v.d. Kampsestraat hjembragte vores 3. guldmedalje og var kun slået af Ceres of Transy, en skøn rød hoppe som hev sejren i land efter meget lang tids diskussion mellem de 3 dommere, som pillede fire hopper ud, der gik og gik og gik - Transy hoppen løb til sidst med sejren, men vi var meget tilfredse med Moniques 2. plads og endnu mere, da Poul Andersen kunne fortælle os, at Transy hoppen lige havde været i Norge og der løb med det hele og fik tårnhøje points.

Og så synes vi da iøvrigt, at det er lidt af en solstrålehistorie, at man kan stå i Sverige med guldmedalje og så flot en placering til en hoppe som Monique, som vi i efteråret 2005 selv fandt i en hollandsk pendant til Den Blå Avis. Prisen for hende og Nancy v.d. Menger, som samtidig blev indkøbt fra samme ejer, var mildt sagt rimelig. Midt i juli måned 2006 blev Monique kåret i 1. klasse på fløjen med 42 points ved hoppekåringen i Ringsted - Nancy blev kåret dagen før i Randers med 43 points, hvilket også betød 1. klasse til hende.

Kristof havde bestemt ikke sin bedste dag. Han spændte sig meget og fik slet ikke vist de gangarter, som han vitterlig besidder og kom samtidig til at virke en smule ubetydelig med sine 92 cm contra mange af de andre røde hingste som alle, bortset fra én, var på den anden side af 100 cm. Vinder i denne klasse blev den 107 cm store, utroligt smukke og meget velplejede hingst Kyllemos Eros ... sikken skøn hingst. Og en meget glad ejer, som inden det hele blev afgjort fortalte os, at han kun har 5 afkom indtil nu, men dog havde fået 3 hopper i år, så der skulle gerne komme nogle flere føl næste år. Det må man da håbe, for han var en vidunderlig hingst at se på og han bevægede sig også rigtig godt. Meget fortjent vinder.

Äppelbo Astra fik sølv og en overraskende flot 6. plads i et fantastisk hold af store sorte hopper ... denne klasse blev vundet af den senere Overall Champion Exhibit of Transy. Medalje af samme karat fik Lucy og Esazia ... Tessa måtte nøjes med bronce, hvilket var helt OK, da hun på dagen var uden sit sædvanlige udtryk og gode trav og den går altså ikke i sådant selskab.

Nedenfor ses fotos af de udstillede ponyer ... jeg fik desværre ikke mulighed for at fotografere så meget, som jeg kunne ønske mig, da vi var relativt få to-benede afsted til at klare relativt mange fire-benede ... som i flere tilfælde skulle ind på samme tid i én af de 4 ringe.

Der var en smule stress på, da vi og Michelle havde 3 hopper med føl, som skulle ind på samme tid i hver sin ring og det viste sig, at alle ponyer skulle blive inde i ringen fra første minut og indtil det hele var afgjort, men vi fik heldigvis god hjælp af Hanna, Stine, Kimmie, Lene og Camilla ... tusind tak for det !

We presented 9 ponies at Halmstad - 1 stallion, 6 mares and 2 foals - and went back home with 3 gold, 5 silver and 1 bronce-medal.

 

One of our two foals gained the titel as Champion foal, 2 mares were placed 2nd, further 2 mares as 4th ... all our ponies did a great job, so we are very pleased with their results.

 

Click om the name to see the pedigree and offspring.

 

Hesseldals Gigolo

International Champion Foal

Silver Medal

Winner of the class for colt foals


Ginna af Hola

Gold Medal - 2nd


 

Asperas Erisort

Gold Medal - 4th


Monique v.d. Kampsestraat

Gold medal - 2nd


Äppelbo Astra

Silver medal - 6th


Lucy v.d. Kruisberg

Silver medal - 4th


Hesseldals Esazia

Silver medal


Kristof v.d. Bolster

Silver medal


Tessa v.st. Westerwold

Bronce medal


Copyright © Stutteri Hesseldal

Stutteri Hesseldal · Hesseldalsvej 4, Ganløse Hessel · DK-3660 Stenløse

Tel: +45 27285758 - email: info@stutteri-hesseldal.dk